Aardpeer knolselderijsoep
Dit heb je nodig:
- 300 g knolselder (in blokjes)
- 300 g aardperen (in blokjes)
- 1 ui
- 1 handje peterselie (gehakt)
- 80 ml room
- boter
- 1.5 l groentebouillon
- peper en zout
Voor de topping
- 1 bosje koriander
- 1 teentjeknoflook
- 300 ml olijfolie olie
- peper en zout
- 1 granaatappel (optioneel)
Zo maak je het klaar:
Pel en snipper de ui. Maak de andere groenten schoon en snij in blokjes. Bak de ui in wat boter glazig. Voeg de knolselder en aardpeer toe en laat 5 minuten mee stoven.
Voeg de peterselie toe en giet er de bouillon bij. Breng aan de kook en laat 20 minuten sudderen. Pureer de soep glad. Giet er de room bij en breng nog verder op smaak met peper en zout.
Voor de topping mix je de koriander met de knoflook en de olijfolie met de staafmixer. Kruid met peper en zout.
Verdeel de soep over de borden en werk af met de topping, koriander en de pitjes van de granaatappel