Runderstoof met espresso, rozemarijn en hazelnoot

Dit heb je nodig: 

  • 1 kg dikke sukadelappen (mooie kleine dikke stukken)
  • 3el extra vierge olijfolie
  • 500 ml runderbouillon
  • 2 sterke kopjes espresso, (bij voorkeur bereid met versgemalen koffie)
  • 5 sjalotjes, schoongemaakt en gehalveerd
  • 2 tenen knoflook, gehalveerd
  • 4 wortels, schoongemaakt in dikke schuine plakken
  • 2 rauwe bieten, schoongemaakt en in stukken
  • 3 takjes rozemarijn, in stukken + extra om te bestrooien
  • 75 g hazelnoten, geroosterd de helft heel fijngehakt, de ander helft grof
  • rasp van 1 (bio)citroen
  • 1 el honing    

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 150°C. Dep het vlees met keukenpapier droog en bestrooi het rondom met zout en peper. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees in delen aan beiden kanten op hoog vuur bruin.


Doe al het vlees weer in de pan en doe er de bouillon, espresso, sjalot, knoflook, wortels, bieten en rozemarijn bij en breng aan de kook. Voeg eventueel extra water toe zodat het vlees net onder staat. Dek af en bak in het midden van de oven in ± 3 uur gaar.


Giet het vocht af in een steelpan en doe er de fijngehakte hazelnoten bij en kook in tot de gewenste dikte. Breng op smaak met citroenrasp en eventueel wat honing en doe weer bij het vlees. Versier de stoof met wat extra hazelnoten en rozemarijn en serveer met roseval partjes.



Geplaatst in ,

Deel dit recept: