Uien soep met een kaasbootje

Dit heb je nodig 4 personen: 

  • 800 gr uien
  • 1 teen knoflook
  • 2 eetl. bloem
  • 4 takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 liter bouillon (rund of groente)
  • 50 gr roomboter
  • Peper en zout
  • 4 plakjes stokbrood
  • 125 gr geraspte kaas


Zo maak je het klaar:

Stap 1: Maak de uien schoon en snijd in halve ringen.  

Stap 2: Verhit de boter in een pan met dikke bodem. Voeg de uien toe en laat een half uurtje rustig bakken. De uien worden nu langzaam zacht en licht bruin. Zorg dat je ze af en toe omschept.

Stap 3: Hak de knoflook fijn. Ris de tijm van de takjes. Voeg de knoflook en de tijm na een half uur toe en bak mee.

Stap 4: Voeg de bloem toe en bak 5 minut en mee.

Stap 5: Giet de warme bouillon erbij en roer de soep goed door. Voeg daarna de laurier toe en laat de soep 20 minuutjes zachtjes koken.

Stap 6: Verwijder de laurier en breng de soep op smaak met peper en eventueel zout.

Stap 7: Rasp de kaas en snij 4 plakjes stokbrood van ca. 2 cm dik. Verdeel de kaas over stokbrood en bak ongeveer 5 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Als de kaas gesmolten is en het brood krokant dan zijn de kaasbootjes goed.

Stap 8: Verdeel de soep over de soepkommen en leg de kaasbroodjes op te soep. Garneer met wat tijm

Eet smakelijk!


Deel dit recept: