Recept van Gidi: Verwarmende noodlesoep met palmkool en zalm
Dit heb je nodig:
250 gram kastanjechampignons
150 gram palmkool
2 waspeentjes
1 bosui
500 ml water
3 cm verse gember
1 groenten bouillonblokje
1 teen knoflook
150 gram noodles
2 zalmfilet (ongeveer 250 gram) indien gewenst
1 eetlepel sojasaus
Optioneel: halve rode peper en verse koriander ter garnering
Zo maak je het klaar:
Schil de gember en knoflook en snijd ze beiden zo fijn mogelijk. Hak de champignons in plakjes. Smelt wat kokosolie in een soeppan en verwarm dit op een laag vuur. Voeg de knoflook en gember toe samen met de sojasaus, wat peper en eventueel ringetjes rode peper. Laat de aroma’s een minuutje loskomen zonder te verbranden (het gaat heerlijk ruiken!).
Voeg dan de champignons toe en bak deze op middelhoog vuur met de deksel op de pan zodat het vocht bewaard blijft.
Snij in de tussentijd de palmkool in de breedte in reepjes en de peentjes in halve schijfjes. Voeg wanneer de champignons zijn geslonken het water met het bouillonblokje toe aan de pan samen met de gesneden groenten en breng de soep aan de kook.
Bak de zalm in een hete pan met veel zonnebloemolie 1 minuut aan en draai hem dan op de huidkant om hem door te bakken naar smaak. Voeg de noodles toe aan de soep en kook deze 2 minuten gaar. Daarna is de soep klaar! Serveer in een kom met de zalm bovenop. Garneer met ringetjes bosui en eventueel verse koriander en wat chilivlokken voor extra pit