Recept van Gidi: Verwarmende noodlesoep met palmkool en zalm

Dit heb je nodig: 

250 gram kastanjechampignons

150 gram palmkool

2 waspeentjes

1 bosui

500 ml water

3 cm verse gember

1 groenten bouillonblokje

1 teen knoflook


150 gram noodles

2 zalmfilet (ongeveer 250 gram) indien gewenst

1 eetlepel sojasaus

Optioneel: halve rode peper en verse koriander ter garnering

Zo maak je het klaar:

Schil de gember en knoflook en snijd ze beiden zo fijn mogelijk. Hak de champignons in plakjes. Smelt wat kokosolie in een soeppan en verwarm dit op een laag vuur. Voeg de knoflook en gember toe samen met de sojasaus, wat peper en eventueel ringetjes rode peper. Laat de aroma’s een minuutje loskomen zonder te verbranden (het gaat heerlijk ruiken!).


Voeg dan de champignons toe en bak deze op middelhoog vuur met de deksel op de pan zodat het vocht bewaard blijft.

Snij in de tussentijd de palmkool in de breedte in reepjes en de peentjes in halve schijfjes. Voeg wanneer de champignons zijn geslonken het water met het bouillonblokje toe aan de pan samen met de gesneden groenten en breng de soep aan de kook.


Bak de zalm in een hete pan met veel zonnebloemolie 1 minuut aan en draai hem dan op de huidkant om hem door te bakken naar smaak. Voeg de noodles toe aan de soep en kook deze 2 minuten gaar. Daarna is de soep klaar! Serveer in een kom met de zalm bovenop. Garneer met ringetjes bosui en eventueel verse koriander en wat chilivlokken voor extra pit

Geplaatst in ,

Deel dit recept: