Vier tips voor een smoothiebowl met groenten en fruit … by FLeur

Veel mensen drinken regelmatig een smoothie. Vaak ook als ontbijt. Meestal zit daar veel fruit in en drink je het in no-time op. Maar heb je wel eens geprobeerd een smoothie uit een schaaltje te eten met een lepel en er in plaats van alleen maar fruit ook groenten in te doen. Een fruit smoothie is wel erg lekker maar echt niet gezonder dan het eten van een stukje fruit. Want wist je dat een fruit smoothie naast veel vitaminen en vezels ook boordevol suikers zit. In een smoothie zitten algauw een paar stuks fruit en een flinke scheut jus d’orange. Daarnaast drink je het meteen op en dat zorgt voor een enorme bloedsuiker stijging. Dat kan echt gezonder. Hier volgen 4 tips om de smoothie gezonder te maken .

Tip1

Gebruik naast fruit ook groenten in de smoothie. Er zijn groenten soorten die heel subtiel zijn en je prima kunt gebruiken zonder dat je meteen het idee hebt dat er veel groenten inzit. Neem bijvoorbeeld rauwe spinazie, komkommer, avocado of rauwe boerenkool.

Tip 2

Gebruik niet alleen vruchtensap om de smoothie wat vloeibaarder te maken. Ook een scheut water kan prima en dat scheelt echt in de hoeveelheid suiker. En gebruik in plaats van alleen het sap bv de hele sinaasappel.

Tip 3

Eet een smoothie uit een schaaltje met een lepel. Op deze manier eet je het rustiger en je spijsvertering wordt door het kauwen geactiveerd.

Tip 4

Om een suikerpiek te beperken en de smoothie wat meer vullend te maken is het erg lekker om er toppings op te doen. Je kunt bijvoorbeeld fijngehakte nootjes toevoegen, kokosrasp en chiazaadjes. Gehakte munt maakt het vooral erg lekker fris. En je kunt er natuurlijk ook altijd nog een beetje ( kokos) -yoghurt aan toevoegen.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 banaan
  • 2 sinaasappels
  • Stuk komkommer
  • Hand spinazie
  • Paar blaadjes munt
  • water

Toppings

  • Kokosrasp
  • Chiazaadjes
  • Fijngehakte notenmix

Bereiding

Haal de schil van de sinaasappels en banaan. Was de komkommer, spinazie en munt. Doe alles in een blender of hoge kom als je een blender gebruikt. Voeg een glas water toe. Mix alles fijn. Als je de smoothie nog iets te dik vindt voeg je wat water toe.

Giet de smoothie in een kom en voeg de toppings toe.

Veel plezier met de bereiding en eet smakelijk

Groetjes Fleur                      

www.healthyspoon.nl

Geplaatst in ,
Tags:

Deel dit bericht: