Tomaten risotto met spinazie en feta kaas
Dit heb je nodig 4 personen:
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 300 gr risottorijst
- 2 blokjes bouillon (+1l water)
- 400 gram losse tomaten
- 200 gr cherrytomaatjes
- 400 gr spinazie
- 150 gr fetakaas
Zo maak je het klaar:
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit wat olijfolie in een pan met een dikke bodem. Fruit hier de ui 3 min in. Voeg daarna de knoflook toe en bak 1 min mee.
Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 min mee tot de korrels wat glazig zijn.
Snijd de losse tomaten in kleine blokjes. Voeg deze toe aan de pan.
Nu kun je elke keer een scheut hete bouillon bij de risotto voegen, af en toe door roeren tot de bouillon is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst de gewenste garing heeft. (ca. 25 min)
De risotto bijna gaar? Voeg gehalveerde snoeptomaatjes toe aan de risotto.
Bak dan de spinazie in een pan met wat olijfolie. Laat al roerend slinken.
Maak een lekker bordje:
Begin met een goede schep risotto, daarna bovenop de spinazie en verkruimel dan de feta kaas erover.
Eet smakelijk!