Regenboog springrolls met pindakaas dip
Dit heb je nodig 3-4 personen:
- 10 rijstvellen
- 200 gr mihoen
- 1 rode paprika
- Radijsjes
- 1 wortel
- 1 komkommer
- 2 bosui
- handje muntblaadjes of koriander
- kwart rode kool
- Snufje baksoda
Wat heb je nodig voor de dip:
- 1 el pindakaas (100% naturel)
- 2 el water
- 1 tl sojasaus
- 1 el chilisaus
- 1 tl olie
Zo maak je het klaar:
Zo maak je het klaar:
Was alle groenten. Schil de wortel. Snij de paprika, komkommer, bosui, radijs, rode kool in zo dun mogelijke reepjes van ongeveer 15 cm lang. Leg alles per soort netjes op een snijplank voor je. Pluk je blaadjes kruiden van de takjes.
Breng een pannetje water aan de kook. Kook de rode kool 1 minuutje in het water en haal er uit met een spatel. Voeg een snufje baksoda toe aan het water, nu wordt het water blauw. Kook de mihoen gaar in het water. Nu hebben we ALLE kleuren van de regenboog!
Vul een diepbord met warm water. En pak een plat bord om de springrolls op te rollen. Dompel een rijstvel ongeveer 5 tot 10 seconden onder in het diepe bord. Het wordt nu zacht.
Leg het rijstvel zo recht mogelijk op het platte bord en leg de ingrediënten zo recht mogelijk als een streep in het midden van het vel.
Het is lekker om af te wisselen met de ingrediënten en de kruiden. Zo het je straks steeds een net ander hapje.
Vouw de zijkanten van het rijstvel naar binnen over de groenten. Vouw de onderkant over de groenten heen naar boven en rol verder op tot je een springroll hebt. Probeer zo strak mogelijk te vouwen en te rollen, dan krijg je lekker stevige loempia’s.
Voor de dip:
Doe alle ingrediënten in een kommetje en roer tot een gladde dip.
Tip van Boer :
Je kan deze springrolls met van alles vullen wat je lekker vind. Denk bijvoorbeeld aan kip, garnalen, biefreepjes, radijs, avocado, rijst in plaats van mihoen, pinda’s of cashewnoten en nog veel meer!
Zo maak je precies de springroll die jij lekker vindt! Wil je wat inspiratie? Kijk dan een op internet, daar staan heel veel soorten.