Portobello steaks met krieltjes en sperziebonen uit de oven
Dit heb je nodig 2 personen:
- 2 grote portobellos
- 250 gram sperziebonen
- 200 gram krieltjes
- 150 gram kleine tomaatjes
- 3 teentjes knoflook
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- ¼ bosje peterselie
- 1 eetlepel balsamico azijn
- 2 eetlepels sojasaus
Zo maak je het klaar:
Bereiding:
(marineertijd van 60 minuten, oventijd van 30 minuten) Meng de sojasuas, balsamico, paprikapoeder en één uitgeperst teentje knoflook tot een marinade in een diep bord. Leg de portobellos hier in en draai ze na 30 minuten om. Laat nog eens 30 minuten marineren.
Verwarm de oven op 175 graden.
Halveer de krieltjes en tomaatjes. Maak de sperziebonen schoon en pel en snipper de overige knoflook. Verdeel dit samen over een bakplaat en hussel ze met olie, peper en zout. Schuif in de oven voor ongeveer 30-40 minuten. Verwarm de grill of
een grillpan zonder vet. Bak de portobello steaks aan beide kanten tot deze mooi donkerbruin kleuren.
Maak de bordjes mooi op met de groenten en snijd de ‘steaks’ eventueel in plakjes. Garneer met de peterselie.
Tip van de chef: serveer met een lekkere dressing van grof gehakte peterselie, lente-ui en olijfolie.