Courgettetaart met simpele pastasalade
Dit heb je nodig 2 personen:
Voor de courgette taart:
- 1 courgette 1 meiraap (± 150 gram)
- 1 koolrabi
- 4 eieren
- paar takjes peterselie
- 200 gram sterke, nootachtige kaas zoals gruyère, beaufort of emmentaler. Geraspt.
Voor de pastasalade:
- 150 gram Pasta pennen
- 1 mini komkommer
- 150 gram snoeptomaat
- 1 bosui
- Takje munt
- 50 gram rucola of slamelange
- zout en peper
- Olijfolie
Zo maak je het klaar:
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden en breng een pan met ruim water aan de kook. Snijd de courgette, meiraap en koolrabi in dunne plakjes, dat gaat het makkelijkste met een mandoline. Snijd de peterselie fijn. Meng in een kom de eieren, peterselie en driekwart van de gruyère in een kom.
Kook de pasta in 8-10 minuten gaar. Giet af en besprenkel rijkelijk met olijfolie, peper en zout.
Bedenk een ronde ovenschaal (20 – 24 cm doorsnee) met bakpapier en giet de helft van het eimengsel in de schaal. Leg de courgetteplakjes dakpansgewijs over elkaar in een cirkel en werk naar binnen toe. Schep nog een lepel eimengsel op de courgette en verdeel hierover om en om de koolrabi en meiraap plakjes, ook in cirkelvorm.
Giet de rest van het eimengsel over de groenten en bestrooi met de rest van de gruyère. Zet de ovenschaal voor 20 minuten in de oven.
Halveer de minikomkommer en snijd in lange slierten met de kaasschaaf. Halveer de snoeptomaatjes en snijd de bosui in fijne ringen. Hak de munt fijn. Meng alles met de pasta en sla tot een frisse salade.
Haal de ovenschaal uit de oven en laat kort afkoelen. Serveer met de pastasalade.