Aspergeproeverij

Om de drie weken staat Liek op zaterdag in de keuken om jullie te laten zien wat voor lekkers je allemaal kunt maken met onze producten. Zo willen we jullie inspireren en motiveren om lekker veel met verse groenten en fruit in de weer te gaan. En dan het liefst natuurlijk zo lokaal mogelijk.

Elke keer kiezen we een ander ‘thema’. En voor de proeverij van 17 april hebben we gekozen voor de asperge. Het leuke aan de asperge is dat het nog altijd écht een seizoensgroente is die (gelukkig) maar een paar maanden geoogst wordt.

Tegenwoordig zijn zoveel producten het hele jaar door beschikbaar dat je het verlangen ernaar kwijt raakt. Want wie verheugt zich nog echt op boontjes als ze het hele jaar in de winkel liggen. Terwijl het uitkijken naar die eerste oogst zo veel plezier geeft. En dat heb ik dus nog steeds met asperges.

Onze asperges komen van aspergekwekerij Vos uit Roosendaal. Lekker uit de buurt en met korte lijntjes altijd super vers. Op de pagina van de telers op onze site vind je meer informatie over hen.

De eerste asperges die wij zelf altijd eten maken we traditioneel, met zalm, een eitje en krielaardappeltjes. Maar daarna gaan we experimenteren en proberen. Pasta met asperges, asperges uit de oven, gegrilde asperges, een salade met asperges en zelfs een dessert met asperges. Het is zo een leuk en lekker product en vaak heb je met niet al te veel moeite toch een koningsmaal op tafel staan.

Ben je ook zo benieuwd wat je allemaal met asperges kunt doen? Kom dan zaterdag 17 april een kijkje en een hapje nemen. We laten het je graag zien en proeven, en hebben pakketten en/of recepten voor je klaar staan.

Tussen 11:00 en 16:00 zijn jullie van harte welkom bij Liek in de keuken van Boer,

Tot dan!

Geplaatst in
Tags:

Deel dit bericht: