fbpx

Leuk je te ontmoeten!

boer-2

BOER

Op onze locatie hadden  mijn schoonouders vroeger een tuinbouwbedrijf. Begonnen met veel verschillende teelten hebben ze zich in de jaren zeventig gespecialiseerd in sperziebonen. Daarnaast hadden zij altijd al een winkeltje voor de verkoop van hun producten erbij.  Mijn man, Corné heeft het bedrijf na het overlijden van zijn vader voortgezet en breidde het bedrijf uit.

In 2013 is Corné overleden en kwam ik erachter dat ik geen ‘boer’ ben en dus té weinig kennis van zaken en feeling met het product  had om dit bedrijf op de bestaande wijze voort te zetten. We hebben de bonen niet helemaal afgestoten. We telen nog in Zuid Frankrijk en verpakken ze in de zomermaanden.

Ikzelf ben me helemaal op de winkel gaan richten. Want daar ligt mijn passie. Het lokaal halen van de producten, zien en weten waar het vandaan komt, mensen inspireren met leuke recepten, proeverijen. En zo misschien een beetje bijdragen aan een gezondere, maar wel erg lekkere, levensstijl.

Ik heb nog plannen genoeg, en inmiddels helpen ook twee van onze vier zonen in het bedrijf dus hou onze site en social media kanalen in de gaten!

 

Marielle van Overveld

JANSEN HOEVEN

Verscholen tussen het landschap en naast het Panjevaartbos in Hoeven zit deze tomatenkwekerij; Jansen Hoeven. Zij zijn al meer dan 50 jaar gespecialiseerd in het telen van smaakvolle tomaten.

 

Jansen Hoeven is in 1950 opgericht door Jan en Cor Jansen. Het is begonnen als een klein vollegronds groente bedrijf, waarna in 1955 aan de Oude Antwerpsepostbaan in Hoeven de eerste kas werd gebouwd. Al snel werden hier de eerste tomaten van Jansen Hoeven geteeld. Na de bouw van de eerste kas volgde een reeks met uitbreidingen, wat nu resulteert tot een levendige en mooie tomatenkwekerij met een areaal grootte van 8 hectare glas. In 1995 werd het bedrijf overgenomen door hun zoon Peter Jansen.

 

Bij Peter halen wij meerder malen per week de losse tomaten, snoeptomaatjes en als het seizoen daar is ook de rode en gele paprika’s.

peter-jansen

ASPERGEKWEKERIJ VOS

Al meer dan 25 jaar telen de broers Anton en Wim Vos, naast het akkerbouwbedrijf, asperges, Een druk maar prachtig bedrijf aan de Boeiinkstraat in Roosendaal.

In 1991 werd begonnen met de eerste hectare en inmiddels is het areaal flink gegroeid. De meest geschikte percelen zoeken ze op voor goede teelt. Door verschillende rassen en teelttechnieken, zijn er het hele seizoen voldoende asperges.

In het voorjaar worden de bedden opgefreesd, de folie gelegd en minitunnels opgebouwd. Zodra de eerste kopjes boven de grond komen, begint het seizoen.

De asperges worden dagelijks gestoken en gesorteerd. Er wordt gebruik gemaakt van een automatische aspergesorteerder. Hiermee worden de asperges gewassen en gesorteerd.

Dit bedrijf is zeker een bezoekje waard: aspergekwekerij Vos

aspergekwekerij-vos
roks

FRUITBEDRIJF ROKS

Aan de rand van het Dorpje Fijnaart in een mooie landelijke omgeving aan de Blaaksedijk 14a vind je  15,7 ha groot zijnde fruitbedrijf. Wij telen hier al vanaf 1964 : Kersen, pruimen, appels en peren. Naast de fruitteelt hebben Joel en Claudia ook een leuke streekwinkel en organiseren zij regelmatig leuke activiteiten in hun boomgaard. Een echte aanrader voor een zomers fietstochtje.

 

Wij halen bij de familie Roks de Elstar, Conference, Golden Deliciois, Goudrenet, Conference, Doyenne de Comice, Giesser Wildeman en als het seizoen daar is ook de pruimen.

Boer, winkel van het land

Verse groenten en fruit worden weer steeds belangrijker in ons menu. Weten wat je eet en waar het vandaan komt. Wij halen veel van onze producten bij lokale telers in West-Brabant. Zo kennen we de herkomst, zijn ze supervers en proberen we het eten met de seizoenen te stimuleren. Want waarom zou je producten van ver halen als er binnen een straal van 30 kilometer zoveel mooie en lekkere producten te vinden zijn? Beter voor de teler, beter voor het milieu en beter voor jou. Vanuit deze overtuiging en onze passie voor lekker en gezond eten werken wij. Graag geven wij informatie, advies, recepten en willen wij inspireren om weer verse producten te gaan gebruiken in plaats van te koken uit een pakje of een potje. Want wat is er fijner dan zelf de ingrediënten bij elkaar te zoeken en met aandacht je maaltijd klaar te maken.

Naast het lokale assortiment bieden wij ook een ruim scala aan producten die niet in Nederland geteeld (kunnen) worden zodat je voor je hele groenten- en fruit behoefte bij ons terecht kunt. Graag nodigen wij je uit eens een kijkje te komen nemen in onze winkel.

Bezorgen.

In West-Brabant leveren wij ook aan huis. Van Bergen op Zoom tot aan Etten-Leur. Van Oud-Gastel tot aan Essen. We bezorgen alle dagen. Eventueel ook s’avonds. Bestellen kan via de webwinkel.  Je kunt je bestelling ook klaar laten zetten en zelf afhalen.

Fruit op het werk.

Fruit op kantoor of in de kantine. Hiermee motiveer je als bedrijf de werknemers om gezond te leven. En dat is uiteindelijk in ieders voordeel. Het blijkt dat er meer gesproken wordt over gezondheid en gezond eten door collega’ s als zij hier op de werkvloer mee in aanraking komen. De verschillende mogelijkheden voor fruit op het werk zijn te vinden onder het kopje zakelijk.

Voor meer informatie zijn we graag bereid in een persoonlijk gesprek een en ander toe te lichten en af te spreken.

0