Kerst met Boer 2021

Zoals jullie inmiddels van ons gewend zijn hebben we ook dit jaar weer twee kerstboxen samengesteld voor de liefhebber. We hebben een variant mét en een zonder vlees.

Omdat we nu onze keuken volop in gebruik hebben hebben we het jullie nog gemakkelijker gemaakt en al een hoop voorbereid. Zodat jullie zonder al te veel gedoe kunnen genieten van een feestelijke kerstmaaltijd.

Het menu ziet er als volgt uit:

Tarte tartin rode ui

Een heerlijk omgekeerd taartje met gekaramelliseerde rode ui en een toefje creme fraiche. Deze mogen jullie zelf bakken.

Aardappelsoep met truffel

aardappelsoep

Een lekkere romige aardappelsoep met een subtiele truffelsmaak. Deze hebben we voor jullie al gemaakt en hoef je dus alleen maar zachtjes op te warmen. Voor de vleesvariant hebben we er gedroogde ham bij die je er overheen kunt strooien.

Pompoen Wellington

Kerstbox Vega wijn, Boer winkel van het land

De vega-variant heeft als hoofdgerecht een pompoen wellington met een zachte geitenkaas. Hierbij hebben we een champignonsaus die we al voor jullie gemaakt hebben en die je dus kant en klaar mee krijgt.

Beef Welllington met wild gehakt

Kestbox Vlees, Boer winkel van het land

Voor de vleesliefhebbers hebben we een Wellington met wild gehakt vermengd met kweepeer, rode ui en champignons. Dit gehakt hebben we al helemaal voor jullie gemengd en op smaak gebracht dus je hoeft het alleen nog netjes in het bladerdeeg te rollen. Erbij maken we voor jullie een mooie jus die je ook meekrijgt.

Sous Vide aardappeltjes

Als bijgerecht hebben we gegaarde krieltjes die je alleen nog even in de oven of koekenpan hoeft op te warmen.

Groenten

Verder geven we je bimi en groene asperge mee om te grillen en de ingrediënten voor een lauwwarme salade met onder andere rucola, komkommer, gesneden snijboontjes en een bosuitje.

Dessert

Als dessert hebben we voor beide boxen een trifel van gecarameliseerde peer met citroencake en hangop. Ook de cake bakken we voor jullie in onze oven. We doen dat met de heerlijke mix van de Wouwse molen. De trifle zelf mag je fijn zelf op stapelen.

Kaasplankje van het kaasatelier

Kerstbox, Kaasplank, Boer winkel van het land

Optioneel kun je deze maaltijd nog afsluiten met een kaasplankje van Het Kaasatelier uit Oud Gastel. Dit kaasplankje bestaat uit 5 verschillende kazen. Van fris en zacht naar rijk, stevig en pittig. Het Kaasatelier selecteert de mooist gerijpte kazen van het moment. Het plankje is compleet met brood, een garnituur en uitleg over de verschillden kazen.

Wijn of bier.

kerstbox bier, combinatie, Boer winkel van het land

Daarnaast hebben wij Winebiz en diverse brouwers uit de regio ons kerstmenu voorgelegd en gevraagd naar een mooie wijn of bier bij de verschillende gerechten.

In onze webwinkel kun je onze boxen met eventueel het bier- of wijnarrangement bestellen. Heb je toch nog vragen over onze box. Je kunt altijd contact opnemen om één en ander na te vragen. Dit kan door een email te sturen naar: info@boerwinkelvanhetland.nl of door onze even te bellen: 0165-536460

Wij wensen jullie alvast hele fijne en warme kerstdagen!

Team Boer

Geplaatst in
Tags:

Deel dit bericht: