Gezonde kookworkshops in de keuken van Boer

Fermenteren

1

Fermenteren met Bas

Van azijn tot yoghurt en koffie. Dagelijks gebruiken, eten en drinken we gefermenteerde producten. Zelf fermenteren is leuk, niet al te moeilijk en ook nog eens reuze gezond. Heb je altijd al zelf een keer zuurkool of andere gefermenteerde groenten willen maken? Je leert van Bas Toonen alles over fermenteren en inmaken en gaat zelf aan de slag.

  • Proeverij en uitleg
  • 3 zelf gevulde weckpotten mee naar huis
  • Inclusief een welkomstdrankje

Datum: Vrijdag 19 april

Tijdstip: 18:00-21:00

Prijs: € 57,50

10 Minute Wonders

3

10 Minute Wonders 

Hoe zet je iedere dag een gezonde, voedzame maaltijd op tafel, zelfs wanneer je weinig tijd hebt? Dat ga je leren tijdens deze unieke workshop! Bas neemt je mee door 5 recepten die ieder in 10 minuten op tafel staan. Vers, voedzaam en ook nog eens heel erg lekker.

Duur workshop: 3 uur

Datum: 3 mei

Tijdstip: 18:00 - 21:00

Prijs: €57,50

Proeverij: Bier & Asperges

Bier en asperges

Proeverij: Bier & Asperges

De Toekomst uit Fijnaart komt zijn beste bieren laten proeven en Peter Kesseler verzorgt bij iedere ronde een verrassende bereiding van asperges. 5 rondes genieten! Bij lekker weer zitten we gezellig in de wei van Boer.

Datum: 26 mei

Tijdstip: 16:00 - 19:00

Prijs: €57,50

Vegetarisch koken

Ontwerp zonder titel (2)

Vegetarisch koken

Zowel voor je gezondheid als voor het milieu is het beter om vlees af en toe eens uit je diner te schrappen.

Wil jij ook minder vlees eten maar vind je het lastig om alternatieven op tafel te zetten zonder meteen te grijpen dan de vleesvervangers dan is deze workshop iets voor jou. We laten je graag zien hoe je met heerlijke verse gerechten een goed uitgebalanceerde maaltijd op tafel zet.

Duur workshop: 3 uur

Datum: in overleg

Deelnemers: minimaal 8

Koken met seizoensgroenten

Pokebowl impressie

Koken met seizoensgroenten (voorjaar)

Het is lente! Er komen weer steeds meer producten van eigen bodem, en dat is genieten. Denk aan raapsteeltjes, asperges, andijvie en spinazie.

Leer koken met de seizoensgroenten van dit moment tijdens deze leuke workshop.

Duur workshop: 3 uur

Datum: in overleg

Deelnemers: minimaal 8

Taste the Waste - duurzaame kookworkshop!

WhatsApp Image 2024-03-27 at 15.58.27

Taste the Waste

Hoe gebruik je nu alle delen van jouw groenten, zodat je zo min mogelijk weg hoeft te gooien? Wat kun je allemaal met schillen en restjes? En wat doe je met overrijpe groenten? Wij leren het je tijdens deze unieke, groene workshop! We gaan aan de slag met seizoensproducten en gebruiken alles van kop tot kont. We leren je ook hoe je restjes kunt recyclen op verschillende manieren.

Duur workshop: 3 uur

Datum: in overleg

Deelnemers: minimaal 8

Franse slag

1

Koken met de Franse slag

We zijn (bijna) allemaal wel eens op vakantie geweest in Frankrijk. En wat smaakt het eten dan heerlijk. Wij gaan met jou op reis door de Franse keuken. Venkelsoep, ratatouille, poire Hélène en andere heerlijke gerechten met een Franse slag.

Duur workshop: 3 uur

Datum: in overleg

Deelnemers: minimaal 8

Borrelplank

2

Borrelplank

Het ziet er altijd zo gezellig uit: een mooie, goed gevulde borrelplank. In plaats van deze te vullen met kant-en-klare producten uit de supermarkt, maak je met een beetje moeite en fantasie zelf een smaakvolle borrelplank!

Tijdens deze workshop ga je aan de slag met verse en veelal lokale producten en lekkere recepten. Naast de welbekende borrelplank klassiekers zoals bruschetta's, gehaktballetjes en pesto maak je ook de wat minder bekende gerechtjes zoals gemarineerde aubergine, mini kaasfondue en gevulde dadels. Een goed gevulde plank met genoeg om te proeven!

Uiteraard sluiten we af met een gezamenlijke borrel.

Duur workshop: 3 uur

Datum: in overleg

Tijdstip: advies is rond 17.00 uur te starten

Deelnemers: minimaal 8

kinderfeestje 1

Kookworkshop met je eigen groep?

Onze keuken is ook te huur voor groepen die lekker samen willen koken of voor een kookworkshop op maat. We denken graag mee over lekkere recepten en verrassende ingrediënten. Neem contact op voor de mogelijkheden.