Zuurkoolschotel vega

 In Aardappel, Appel, Paprika, Recepten, Zuurkool

Dit heb je nodig:

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 2 middelgrote ui (gepeld en gesnipperd)
  • 1 t knoflook (gepeld en gesnipperd)
  • 1 grote puntpaprika(schoongemaakt in blokjes gesneden)
  • 600 g zuurkool (liefst uit het vat)
  • 2 elstar (geschild, klokhuis verwijderd en in blokjes gesneden)
  • 200 ml water (of witte wijn)
  • 1 laurierblad
  • 6 jeneverbessen (plat gedrukt)
  • Gehakte peterselie
  • 1 el honing
  • 2 eieren
  • 200 ml crème fraîche

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

 

Kook de aardappelen met wat zout gaar. Laat ze goed droog stomen
Verhit wat roomboter of olie in een grote plan. Bak hierin de gesneden ui en knoflook glazig.


Voeg de stukjes appel en zuurkool toe en laat dit al omscheppend voor 2 minuten al meebakken.


Blus af met de witte wijn.


Voeg nu laurierblad, versgemalen peper, honing en de jeneverbessen toe. Laat de zuurkool ongeveer 20 minuten zachtjes koken. Klop de eieren los en met de crème fraîche, paprikablokjes en meng 2/3 van de peterselie erdoor.


Stamp de aardappelen en zuurkool en roer het eimengsel hier door. Breng dit eventueel met peper en zout nog verder op smaak. Schep alles in een ovenschaal.


(De liefhebber kan hierover nog wat geraspte belegen kaas strooien) en plaats de schaal in de oven voor 30 minuten tot er een goudgele korst ontstaat.

Recent Posts

Laat een bericht achter

0