fbpx

Zuurkool met paprika en appel

 In Aardappel, Appel, Paprika, Zuurkool

Dit heb je nodig:

  • 4 eet. Arachide- of olijfolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 4 puntpaprika’s, zonder zaadjes in smalle reepjes
  • 1 theel. (gerookt) paprikapoeder
  • 1 theel. Chilipoeder
  • 500g zuurkool, uitgelekt
  • 1 kg. Aardappels geschild en in stukken
  • 150 ml warme melk
  • Nootmuskaat
  • 2 grote appels, geschild.
  • appelboor

Zo maak je het:

Verhit 2 eetl. Olie en smoor hierin de ui, puntpaprika, paprikapoeder en chilipoeder. Schep de zuurkool erdoor, voeg een scheutje water toe en stoof zachtjes 20 minuten.


Kook intussen de aardappelen gaar. Giet ze af en stamp er met de melk, nootmuskaat, zout en peper een puree van. Boor de klokhuizen uit de appels en snijd ze in plakken.


Bak de appelplakken in de rest van de olie lichtbruin. Serveer de aardappelpuree met de zuurkool en de appelplakken erop.

Recent Posts

Laat een bericht achter

0