Zonnige paassoep

Dit heb je nodig:

  • 3 gele paprika’s
  • 3 sjalotten (gesnipperd)
  • 1 teen knoflook (gesnipperd)
  • 1 bakje waterkers of tuinkers
  • 2 el olijfolie
  • 2 dl droge witte wijn
  • 1 blokje groentebouillon
  • 5 druppels tabasco
  • 125 ml creme fraiche

Zo maak je het klaar:


Maak de paprika’s schoon en snijd ze in blokjes. Van de bouillontablet en 1/2 liter kokend water bouillon maken. In de (soep)pan olie verhitten en paprika, sjalot en knoflook 2 min. zachtjes bakken. Wijn en bouillon in de pan schenken, soep aan de kook brengen en dan op een laag vuur nog 10 minuten laten koken.


Met een staafmixer of in de keukenmachine de soep pureren. Breng de soep op smaak met zout en enkele druppels tabasco.


Schep de soep in vier diepe borden en schep in het midden van elk bord een eetlepel creme fraiche. Eventueel garneren met de waterkers of tuinkers


Bouillon(blokjes): selderij en sporen van lactose, soja, vis en eieren (afh. van het merk)

Geplaatst in ,

Deel dit recept: