fbpx

Zomerstamppotje met bonen

 In Aardappel, Bonen, Erwten, Kapucijners, Snijbonen

Dit heb je nodig:

  • 750g kruimige aardappelen
  • 150g snijbonen
  • 100g gedopte doperwten (300g ongedopt)
  • 100g gedopte tuinbonen (300g ongedopt)
  • 100g gedopte kapucijners (300g ongedopt)
  • ½ tl chilivlokken
  • 2 tl. Grove mosterd
  • 1 tl gladde mosterd
  • 2 el azijn
  • 6 el olijfolie
  • 250g gerookte makreel
  • 4 el boter
  • 100 ml melk
  • Nootmuskaat

Zo maak je het:

Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappels in ca. 20 minuten gaar in water met wat zout.


Snijd  de snijbonen in kleine stukken. Kook de peulvruchten afzonderlijk van elkaar beetgaar in kokend water met wat zout. Spoel ze af met koud water.


Meng de chilivlokken, de grove mosterd, de gladde mosterd en de azijn. Klop de olijfolie in een dun straaltje erdoorheen en breng op smaak met zout en peper. Pluk de makreel in grove stukken en controleer goed op eventuele graten. Meng de makreel met de mosterddressing en zet apart.


Giet de aardappels af en stoom ze kort droog. Pureer de aardappels en klop er de boter en de melk doorheen. Warm de peulvruchten op in de puree. Breng het geheel op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Serveer met de makreel en de dressing.


Eventueel kun je ook kervel door de dressing doen en de melk vervangen door karnemelk.

 

Bron: Foodies augustus 2017

Recent Posts

Laat een bericht achter

0