fbpx

Zomerse pasta met tomaten

 In Tomaat

Dit heb je nodig:

  • 500g gedroogde fussili
  • Zeezout en zwarte peper
  • 75g boter, in blokjes gesneden
  • 2 eetl. Balsamico-azijn
  • Een bos gemengde kruiden (basilicum- tijm-oregano-bladpeterselie) Alleen de blaadjes en een paar van de allerkleinste blaadjes apart houden. De rest grof hakken.
  • 600g gemengde cherry-tomaatjes
  • Extra vierge olijfolie
  • Stuk parmezaanse kaas om aan tafel te raspen.

Zo maak je het:

Giet wat kokend water in een pan op hoog vuur en doe daar de pasta met wat zout in.et een grote metalen of aardewerken kom op de pan. Doe de boter, balsamico-azijn en gehakte kruiden bij elkaar in de kom en warm ze op tot de boter volledig gesmolten is.


Knijp nu de tomaatjes erbij, breng het geheel op smaak met zout en peper, haal de kom van de pan af en zet het mengsel even aan de kant.


Vermorzel nu letterlijk de inhoud van de kom met je blote (schone) handen. Proef en bepaal of de saus voldoende op smaak is, of dat er nog wat peper, zout of azijn bij moet.


Wanneer de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar is gekookt moet je die in een vergiet uit laten lekken en een beetje van het kookvocht apart houden. Kieper de pasta bij het tomatenmengsel in de kom en roer de saus goed door de pasta.

 


Sprenkel een flinke scheut extra vierge olijfolie over de pasta, roer er indien nodig nog een beetje kookvocht door en strooi er de apart gehouden kleine blaadjes over.


Leg een stuk Parmezaanse kaas en een rasp op tafel zodat iedereen zich naar smaak kan bedienen. Ook heerlijk als je er een paar olijven door gooit.

 

Bron: Jamie Olivier: thuis bij Jamie

Recent Posts

Laat een bericht achter

0