Zoete aardappelsoep

 In Paprika, Recepten, Soep, Zoete aardappel

Dit heb je nodig:

  • 2 zoete aardappels (1kg)
  • 2 rode paprika’s
  • 2 t knoflook
  • 1 rode ui
  • 150 ml kokosmelk
  • 2 blokjes groentenbouillon
  • 1 ltr water
  • snuf chili poeder
  • Scheutje kokos- of olijfolie (om in te bakken)

Garnering:

  • koriander, paprika, bosui, chilipoeder

Zo maak je het klaar:

Snipper de ui en snijd de knoflook in kleine stukjes. Doe een scheutje olie in de pan en bak de ui samen met de knoflook goudbruin. Ondertussen was je de zoete aardappels en snijd je deze in kleine blokjes.


Snijd ook de paprika in blokjes. Doe de zoete aardappel samen met de paprika en ongeveer 1 liter water en de bouillonblokjes in de pan. Zorg dat alle groenten goed onder water staan.


Laat het op hoog vuur staan tot het water gaat koken, daarna laat je het 15 minuten koken. Kijk na die tijd even of de zoete aardappels al goed zacht zijn. Dit doe je door er met een vork in te prikken.


Voeg de kokosmelk, de chilipoeder toe en roer het goed door elkaar. Daarna pureer je alles met een staafmixer.


Garneer elk kommetje met ¼ rode paprika (gesneden in blokjes), wat fijngehakte bosui, een klein handje koriander en een snufje chilipoeder.

Recent Posts

Laat een bericht achter

0