fbpx

Zoete aardappels met cajunkruiden

 In Knoflook, Zoete aardappel

Dit heb je nodig:

  • 4 zoete aardappels van 250g elk
  • 1 bol knoflook
  • 1 volle tl cajunkruiden
  • 200ml Griekse yoghurt
  • 4 lente-uitjes

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor 180C (gasovenstand 4).


Schrob de zoete aardappels en snijd ze in 3 cm dikke plakjes. Doe ze in een braadslede van 25 x 30 cm, voeg de ongepelde knoflook, 1 eetl. olijfolie en 1 eetl. rodewijnazijn, een snufje zeezout en zwarte peper en de cajunkruiden toe en schep alles om. Spreid de aardappels in een egale laag uit en bak ze in 1 uur in de oven, of tot ze zacht, goudbruin en gekaramelliseerd zijn.


Knijp wanneer de aardappels klaar zijn de zachte, romige tenen knoflook uit hun velletje, doe ze bij de yoghurt, prak ze erdoor en breng het mengsel op smaak met zeezout en zwarte peper.


Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in dunne ringetjes. Schep de knoflookyoghurt op de borden, stapel er een hoopje zoete aardappel op en besprenkel met ½ eetlepel extra vergine olijfolie.


Strooi de lente-uitjes erover, zet de borden op tafel en laat het feest maar beginnen.

Bron: Jamie Oliver, 5 ingredienten

Recent Posts

Laat een bericht achter

0