fbpx

Zelfgemaakte harissa

 In Paprika, Rode peper

Dit heb je nodig:

  • 1 rode paprika
  • ¼ theel. Korianderzaad
  • ¼ theel. Komijnzaad
  • ¼ theel. Karwijzaad
  • ½ eetl. Olijfolie
  • 1 kleine rode ui, fijngehakt
  • 3 tenen knoflook, grofgehakt
  • 2 rode pepers, grofgehakt, zonder zaad
  • ½ eetl. Tomatenpuree
  • 2 eetl. Citroensap
  • 2/3 theel. Zoutvlokken

Zo maak je het:

Verhit de gril op hoog en rooster de paprika 15-20 minuten tot hij rondom geblakerd is. Leg hem in een schaal. Dek deze af met plastic folie. Laat de paprika koud worden. Trek het vel eraf en gooi de zaadjes en zaadlijsten weg.


Zet een koekenpan op een laag vuur en rooster de korianders, komijn en karwij 2 minuten. Schud ze in een vijzel en wrijf ze met een stamper tot poeder.


Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de ui, knoflook en chilipepers op halfhoog vuur tot ze donkerbuin zijn. Laat ze iets afkoelen en doe ze in een blender of foodprocessor. Voeg de overige ingrediënten voor de harissa toe en pureer alles glad.

 

Bron: Yotam Ottolenghi, Plenty

Recent Posts

Laat een bericht achter

0