Wortelsoep

 In Recepten, Wortel

Dit heb je nodig:

  • 1 kilo winterpeen (geschild en grof gesneden)
  • 1 grote sjalot (banaansjalot) gesnippert
  • 1 stukje verse gember geraspt
  • 2 tot 3 tenen verse knoflook geplet
  • 150 ml kookroom
  • 3 tot 5 deciliter sterke kippenbouillon (of 3 bouillonblokjes)
  • 2 eetlepels Ras-el-hanout kruiden
  • Olijfolie, peper en zout

Zo maak je het:

Fruit de gember, knoflook, sjalot in de olijfolie op gematigd vuur tot de sjalot glazig is. Let op; laat de knoflook niet verbranden!


Voeg de wortelstukjes en de Ras-el-hanoutkruiden toe en laat 5 minuten zachtjes, al roerend verhitten;


Overgiet de winterpeen, sjalot, knoflook en gember met de kippenbouillon en room. Breng voorzichtig aan de kook;


Laat dit minimaal 25 minuten zachtjes doorkoken. Hierna alles -zonder kookvocht- in de blender doen en draaien tot een gladde massa. Eventueel nog iets kookvocht toevoegen voor de dikte van de soep. Breng op smaak en serveer.


Eet smakelijk!

 

Bron: Flexi-vers facebook

Recent Posts

Laat een bericht achter

0