Wortel-rucolastamppot

 In Aardappel, Recepten, Rucola, Wortel

Dit heb je nodig:

  • 1,5 kilo bintje
  • 2 kleine uien
  • 1 teen knoflook
  • 750-g a 1 kilo winterwortel
  • Olijfolie
  • Gemalen korianderzaad (ketoembar)
  • Versgemalen peper
  • 100gr rucola

Zo maak je het:

Schil de aardappels. Pel en snipper de uien en knoflook. Maak de wortels schoon en snijd ze in kleine blokjes.


Breng de aardappels en de wortel samen met de ui en knoflook apart aan de kook (twee pannen) en kook beiden gaar met weinig zout.


Hak de rucola grof. Giet de aardappels af en giet ook de wortels met ui en knoflook af.


Stamp de aardappels onder toevoeging van een scheut olijfolie fijn. Voeg de goed uitgelekte wortels met ui en knoflook toe en meng alles door elkaar. Er mag wel wat structuur in de stamppot zichtbaar blijven.


Breng op smaak met ketoembar en versgemalen peper. Meng de fijngehakte rucola er als laatste door.


Tip:

Lekker met (rook- of braad)worst of met speklapjes. Of bijvoorbeeld met noten voor de vegetarische variant.

 

Bron: Wat eten we vandaag? Janny van der Heijden.

Recent Posts

Laat een bericht achter

0