Witloftaart met rode ui en kruidenkaas

 In Witlof

Dit heb je nodig:

  • 6 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
  • 4 el olijfolie
  • 6 rode uien (in ringen)
  • 1 el tijm
  • 500g witlof
  • 200g kruidenkaas
  • 1 ei losgeklopt
  • Taartvorm (26 cm o)

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 210C en vet de taartvorm in.


Bekleed de taartvorm met de plakjes deeg en druk de deegranden goed tegen elkaar. Prik het deeg in met een vork.


Verhit de olie en bak hierin de uienringen 5-7 min. Bestrooi ze met tijm, zout en peper. Snijd intussen 1 cm van de onderkant van de witlof, halveer de stronkjes in de lengte en snijd ze in lange repen.


Schep de uien uit de pan. Voeg de rest van de olie toe en bak de witlof 2-3 min. Verdeel de uienringen en de witlofrepen over het deeg. Verdeel de kruidenkaas erover.


Bestrijk de deegranden met ei en bak de taart ca 20 minuten in het midden van de oven.

Recent Posts

Laat een bericht achter

0