Witlofsoep

 In Recepten, Soep, Witlof

Dit heb je nodig:

  • 1 kg witlof,
  • 1 prei, alleen het witte gedeelte
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 grote aardappel, geschild en in blokjes
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 1,5 ltr groentebouillon
  • 150 ml room
  • Boter of olijfolie
  • ¼ theelepel nootmuskaat, gemalen
  • verse bladpeterselie, grof gehakt

Zo maak je het klaar:

Verwijder de stronken van de witlof en snijd de witlof in stukken. Verwarm  boter of olie in een pan met dikke bodem en doe de witlof (houd 1 stronkje apart ter garnering), prei, ui en blokjes aardappel erbij. Stoof zo’n 5 minuten. Niet te lang, omdat de lof anders bitter wordt.


Voeg de tijm en laurierblaadjes toe, roerbak even mee en giet de bouillon erbij. Breng aan de kook en draai het vuur laag. Laat onder gesloten deksel zo’n 20 minuten zachtjes koken.


Haal de laurierblaadjes eruit en pureer de soep glad met een staafmixer. Roer de room erdoorheen en breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.


Verdeel de soep over de kommen en garneer met fijngesneden witlof en verse peterselie

Recent Posts

Laat een bericht achter

0