Winterschotel met pastinaakpuree

 In Champignons, Pastinaak, Wortel

Dit heb je nodig:

  • 800g stoofvlees
  • 2 el bloem
  • 1 el boter
  • 2 el olijfolie
  • 12 sjalotten, gehalveerd
  • 1 winterwortel in reepjes
  • 125g kastanjechampignons
  • 2 laurieerblaadjes
  • 3 takjes rozemarijn, fijngehakt
  • 4,5 dl. Rode wijn
  • 2 dl runderbouillon
  • 1 el sojasaus
  • Peper en zout
  • 2 grote pastinaken in plakjes (250g)
  • 20 ml kookroom
  • ½ bouillonblokje

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 170 graden.


Haal het vlees door de bloem. Verhit de boter in een ovenbestendige braadpan op middelhoog vuur. Leg het rundvlees in de pan en braad de blokjes in 5 -6 minuten lichtbruin. Haal het vlees uit de pan en doe de olie, sjalotten, wortels, champignons en kruiden erin. Bak dit 3 min.


Voeg vervolgens de wijn toe. Breng aan de kook en voeg de bouillon en sojasaus toe en laat dot 3 minuten doorkoken. Doe het vlees er weer bij en leg de deksel op de pan. Zet ca 2 uur in de oven, tot de vloeistof een dikke, volle jus wordt en het vlees zacht is.


Maak 15 minuten voor het vlees klaar is de pastinaakpuree: breng water met een half bouillonblokje aan de kook en kook hierin de pastinaak in ca 10 minuten gaar. Stamp de pastinaak met de kookroom tot een mooie puree en breng op smaak met zout en peper.


Serveer samen met het stoofvlees.

Recent Posts

Laat een bericht achter

0