Weer bloemkool uit de buurt: recept voor frisse bloemkoolsoep

Door Marielle van Overveld in Recepten op 31 mei, 2017 - No comments

Deze week is Mts Klep uit Oud Gastel weer begonnen met de oogst van de bloemkool. Heerlijk die hagelwitte kogelharde bloemkolen rechtstreeks van het land!

Dus dan ook maar meteen een bloemkoolsoep dit weekend. Extra fris met komkommer (van Koen Martens uit Hoeven).

Dus met recht een lokaal soepje:

                

FRISSE BLOEMKOOLSOEP

NODIG:

  • 1 gesnipperde ui (in het originele recept zit geen ui)
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 1 tl komijn
  • 1 bloemkool in kleine roosjes gesneden.
  • 1 bouillonblokje
  • 500 ml water
  • 1 komkommer
  • Ontbijtspek (reepje)
  • 1 el olijfolie

DOEN:

Fruit knoflook, ui  en komijn in een soeppan. Voeg bloemkool, water en bouillonblokje toe en laat 10 minuten zachtjes koken, totdat de bloemkool gaar is.

Leg ondertussen de stroken spek onder de gril of bak ze krokant en niet meer kunnen buigen.

Maak met de staafmixer een geheel. Voeg vervolgens de komkommer toe en mix nog een keer. Serveer de bloemkoolsoep met een reepje spek en eventueel een stukje komkommer.

Bron: www.bonappetit.nu