Watermeloen, feta en gegrilde avocado met olijvendressing

 In Avocado, Watermeloen

Dit heb je nodig:

  • Vruchtvlees van 1 grote avocado (in parten)
  • 4 grote tomaten (grofgehakt)
  • ½ watermeloen (ca 500g, geschild en grofgehakt)
  • 200g feta (verkruimeld)
  • 1 handvol muntblaadjes (fijngescheurd, voor erbij)

Voor de olijvendressing:

  • 150g ontpitte olijven
  • 1 teen knoflook (fijngehakt)
  • 7 el extra vierge olijfolie
  • 4 el appelsciderazijn
  • 2 tl honing of ahornsiroop
  • Zeezout en zwarte peper

Zo maak je het:

Mix voor de dressing alle ingredienten grof in een keukenmachine of krachtige blender en breng op smaak met zout en peper.


Zet een grillpan op halfhoog vuur, leg de parten avocado erin en rooster ze 1 ½ minuut aan elke kant tot ze grillstrepen hebben.


Doe de tomaten en de watermeloen in een grote schaal. Verdeel de feta en de gegrilde avocadoparten erover. Sprenkel de helft van de dressing over de salade en geef de rest van de dressing er apart bij.

 

Foodies juli 2018

Recent Posts

Laat een bericht achter

0