fbpx

Vijgenjam met port

 In Vijgen

Dit heb je nodig:

  • 6 vijgen, gewassen en in vieren gesneden
  • 150 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 150 gram honing
  • sap van 1 citroen
  • theelepel vanille extract
  • 2 eetlepels port

Zo maak je het:

Doe de vijgen, suiker, honing en het citroensap in een pannetje op een middelhoog vuur. Roer zodat de suiker en de honing smelten. Als het vocht kookt zet je het gas laag. Laat langzaam indikken.Dit duurt ongeveer 30 minuten.


Blijf wel af en toe roeren, zeker wanneer de jam dikker wordt. Haal het pannetje van het vuur. Je kunt de jam door een zeef roeren of in de foodprocessor doen. Je krijgt dan een mooie, gladde jam.


Als laatste doe je de vanille extract en de port bij de massa. Goed roeren en laten afkoelen.


De jam is ongeveer een maand houdbaar in de koelkast. Ook heel lekker op een toastje met brie, of op een puntje manchego. Voor bij dat glaasje wijn. Je kunt de suiker vervangen door de dubbele hoeveelheid honing te gebruiken of kokosbloesemsuiker. Met alleen maar honing wordt de jam iets zoeter.

www.meisjesvandemoestuin.nl

Recent Posts

Laat een bericht achter

0