Venkelsalde met grapefruit

 In Salade, Venkel

Dit heb je nodig:

  • 2 venkelknollen
  • 1 kleine rode ui
  • 20g hazelnoten
  • 2 (rode) grapefruits
  • 50 g (gedroogde) cranberry’s

Voor de dressing:

  • 1 theel. Fijne mosterd
  • 1 theel. Honing
  • 1 eetl. Wittewijnazijn
  • 3 eetl. Milde honing

Zo maak je het:

Halveer de venkelknollen en schaaf ze op de fijnste stand van een mandoline of met een keukenmachine. Doe hetzelfde met de ui en schep met de venkel in een grote schaal.


Rooster de hazelnoten in een droge, hete koekenpan en hak ze grof. Snijd de schil van de grapefruits rondom weg tot het vruchtvlees zichtbaar is en snijd de partjes grapefruit tussen de vliesjes ui.


Klop de mosterd los met de honing en azijn en voeg al kloppend in een straaltje de olie toe tot een gladde dressing. Breng op smaak met zout en peper. Schep de grapefruit, cranberry’s en hazelnoten door de salade en meng de dressing erdoor.


Lekker met stokbrood, gebakken aardappelen, geroosterd vlees of vis.

Recent Posts

Laat een bericht achter

0