Venkelsalade met sinaasappel

 In Salade, Sinaasappel, Venkel

Dit heb je nodig:

  • 1 flinke venkelknol (of 2 kleine)
  • 2 sinaasappels
  • 2 eetl. Wittewijnazijn
  • 1 flinke theelepel Dijon-mosterd
  • Zout, peper
  • 4 eetl. Olijfolie
  • 1 rode ui
  • Enkele takjes munt

Zo maak je het:

Neem het groen van de venkelknol en houd dit even apart.


Was de knol, droog hem en schaaf de knol (in de lengte) in dunne plakken. Leg ze dakpansgewijs op een schaal. Schil de sinaasappels dik af en snijd ze in mooie plakken.


Vang uitlekkend sap op. Meng dit met azijn en mosterd en schenk hier al roerend de olie bij. Meng tot een gladde dressing; breng op smaak met zout en peper.


Pel de ui en snijd deze op de mandoline in mooie plakken. Haal de ringen uit elkaar. Bedruppel de venkel met de helft van de dressing. Verdeel de sinaasappel en ui hierover. Pluk het venkelgroen in kleine stukjes en hak de munt grof. Strooi over de salade en bedruppel met de rest van de dressing. Bestrooi eventueel extra met versgemalen peper.

 

Bron: koken met Janny

Recent Posts

Laat een bericht achter

0