Venkel uit de oven

 In Recepten, Venkel

Dit heb je nodig:

  • Vers gemalen peper
  • Zeezout
  • Italiaanse kruiden of oregano
  • 3 bollen venkel
  • Olijfolie van goede kwaliteit

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij het groen van de bollen venkel en leg dit apart. Het groen van de venkel kun je namelijk gebruiken ter garnering. Snij de venkel in grove stukken en verwijder de harde kern.


Voor het het bereiden van venkel uit de oven is het handig om gebruik te maken of een ovenschaal. Eventueel kun je ook gebruik maken van de ovenplaat. Leg de venkel daarom dus of in de braadslee of op de bakplaat.


Besprenkel de olijfolie over de venkel, zodat deze met een dun laagje is bedekt. Zorg er voor dat de venkel niet te vet wordt. Strooi vervolgens zeezout, vers gemalen peper en Italiaanse kruiden over de venkel.


Tijdens het klaar maken van de venkel is de oven als het goed is, voor verwarmt tot 200 graden. Zet de venkel voor de duur van ongeveer 45 minuten in de oven. Controleer om de 15 minuten hoe het met de venkel gaat. Haal de venkel dan uit de oven en schep het geheel goed door. Hiermee voorkom je dat de venkel die onderop ligt niet gaar wordt.


Na 45 minuten haal je de venkel uit de oven. Proef of de venkel helemaal gaar is en of je tevreden bent over de smaak. Indien de venkel onvoldoende op smaak is, dan voeg je wat zeezout toe om de venkel hoger op smaak te krijgen. Zodra je tevreden bent, kan de venkel worden opgediend.


Pak een mooi schaal om de venkel in te serveren. Het resterende groen van de bollen komt nu goed van pas, want voor de presentatie maakt een klein beetje groen toch echt veel verschil. Geniet in ieder geval van dit lekkere recept voor venkel uit de oven. Buon appetito!

 

Bron: www.allesoveritaliaanseten.nl

Recent Posts

Laat een bericht achter

0