Venkel-tomatensoep met look

 In Tomaat, Venkel

Dit heb je nodig:

  • 2 dikke venkelknollen
  • 2 grote tomaten
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 grote ui
  • 1 eetl. Olijfolie
  • Groentebouillon
  • Tijm-basilicum
  • 1 blaadje laurier
  • Peper

Zo maak je het:

Maak de groenten schoon en snij de venkel in stukken. Snipper de ui en knoflook. Verwarm de olie en fruit de ui. Voeg de kruiden en knoflook toe en laat nog even fruiten. Voeg nu de venkel en ongeveer ¾ liter water toe, breng de soep aan de kook en laat zachtjes koken toto de groenten gaar zijn. Snij de tomaten in stukken en voeg de tomaat en bouillon toe en laat nog 5 minuutjes pruttelen. Verwijder de laurier en pureer de soep goed. Breng verder op smaak met peper.

Recent Posts
Showing 2 comments
  • Astrid
    Beantwoorden

    Lekkere soep Marielle, ik heb hem nu ook geprobeert met 2 punt paprika’s erbij. Ook de bloemkoolsalade heb ik met kerst gemaakt heb vond iedereen heerlijk

    • Marielle
      Beantwoorden

      Leuk om te horen Astrid!

Laat een bericht achter

0