Venkel-bloemkoolsoep

 In Bloemkool, Soep, Venkel

Dit heb je nodig:

  • 1 grote venkelknol, in stukken gesneden
  • 1 grote bloemkool, in stukken gesneden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1400 ml groentenbouillon
  • 150g gedroogde kikkererwten of 1 pot of blik
  • zout en peper naar smaak
  • 1 eetlepel verse dille
  • 1 citroen – het sap en de schil
  • olijfolie ter garnering
  • dille ter garnering

Zo maak je het:

Week de kikkererwten een nachtje en kook ze gaar. Heb je weinig tijd neem dan een blik.


Verwarm je oven voor op 180 graden


Leg de stukken venkel en bloemkool op een bakplaat en rooster voor 30 minuten in de oven.


Verhit wat olijfolie in de pan en fruit de ui. Voeg na een paar minuutjes ook de knoflook toe.


Voeg nu de geroosterde groenten, kikkererwten en groentebouillon toe. Breng aan de kook.


Voeg nu de dille toe en pak je staafmixer. Pureer nu de soep tot het een romig geheel is geworden.


Breng de soep op smaak met zout en peper. Garneer met olijfolie, citroenrasp, citroensap en extra dille.


 

Enjoy!

www. degroenemeisjes.nl

Recent Posts

Laat een bericht achter

0