Venkel, aubergine en courgette-spiezen met tijmolie

 In Aubergine, Courgette, Venkel

Dit heb je nodig:

  • 1 courgette
  • 1 venkelknol
  • 1 aubergine
  • 50 ml traditionele olijfolie
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 1 tl gemalen venkelzaad

Zo maak je het:

Steek de barbecue aan. Halveer de courgette in de lengte en snijd de helften in plakken van 2 cm. Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknol. Halveer de venkelknol in de lengte en snijd de helften in parten. Snijd de aubergine in de lengte in kwarten en snijd de kwarten in stukken van 2 cm. Bestrooi alle groenten met peper en eventueel zout.


Meng de olie met de tijm en het venkelzaad.


Maak spiesen van de courgette, spiesen van de venkel en spiesen van de aubergine. Bestrijk de groenten licht met de kruidenolie.


Gril de aubergine 12 min. op de barbecue en de courgette en venkel 8 min. Keer regelmatig.


Bereidingstip:
Bestrijk de groenten met niet te veel olie. Als de olie op de kooltjes druppelt, kan het flink gaan roken en vlammen. Leg het barbecuerooster op 15 cm van de gloeiende kooltjes, dan garen de groenten rustiger en blijven de kleuren mooier.


Bereidingstip:
Je kunt de groentespiesen ook bereiden in een grillpan.

Recent Posts

Laat een bericht achter

0