fbpx

Veggiewraps met pompoen en hazelnoten

 In Kikkererwten, Pompoen, Recepten

Dit heb je nodig:

  • Flespompoen
  • 400g gare kikkerwten (200g gedroogde)
  • Klein bosje dille grof gehakt
  • Klein bosje koriander grof gehakt
  • Klein bosje platte peterselie grof gehakt
  • 100g granaatappelpitjes
  • 25g pompoenpitten
  • 50g hazelnoten grof gehakt
  • ½ tl sumak
  • ½ tl komijnzaad
  • Spa van ½ citroen
  • 2 tl tahin
  • Versgemalen zout en peper

 

Om te serveren:

 

  • 8 (volkoren) tortilla wraps
  • 150g hummus
  • 150g feta
  • 1 rijpe avocado
  • 20g tuinkers

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor (electrisch: 220C/hete lucht 200C). Bekleed een bakblik met bakpapier. Verdeel de pompoen over het bakpapier en bak hem in ca 15 minuten in de oven. Voeg na ca 15 minuten de gare kikkererwten toe en bak het geheel nog ca 30 minuten verder.


Haal de pompoen en de kikkerkerwten uit de oven en doe in een kom. Voeg de verse kruiden, de granaatappelpitjes, de pompoenpitten en de hazelnoten toe en meng erdoorheen. Meng de sumak, het komijnzaad en het citroensap tot een dressing en meng door de groenten. Sprenkel de tahin erover heen.


Verwarm de tortilla’s. Besmeer de tortilaa’s met de hummus en vul ze met het pompoenmengsel. Breng op smaak met zout en peper. Verkruimel de feta erboven en leg de avocado en de tuinkers erbij.

 

Bron: Yellow Lemon Tree

 

Recent Posts

Laat een bericht achter

0