Vegetarische risotto met puntpaprika en boontjes

 In Paprika, Recepten, Sperziebonen

Dit heb je nodig( 2 personen):

  • 150 gr risotto1 bouillonblokje150 gr sperziebonen1 puntpaprika75 gr parmezaanse kaas

Zo maak je het klaar:

Verhit een scheutje olie in de pan en bak hierin de rijst 2 minuten.

Breng 500 ml water met bouillonblokje in een ander pannetje aan de kook. Voeg een scheut bouillon toe aan de rijst. Laat dit koken tot de bouillon volledig is opgelost en herhaal dit tot de bouillon op is.


Dop ondertussen de sperziebonen en snijd deze in stukjes. Kook in ongeveer 8 minuten gaar. Verwijder de zaadlijst van de paprika en snijd deze ook in stukjes. Rasp de parmezaan en voeg dit toe bij de risotto. Breng dit op smaak met peper en zout.


Giet dan de sperziebonen af en voeg ze samen met de paprika toe aan de risotto. Roer nog even goed door en verdeel dan over twee borden.

Recent Posts

Laat een bericht achter

0