Vegalasagne met pompoen, paddenstoelen en ratatouille

 In Aubergine, Champignons, Courgette, Pompoen, Tomaat

Dit heb je nodig:

  • 800g flespompoen, geschild en gesneden in plakken van 1 cm.
  • 2 el olijfolie
  • 1 rode ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 1 courgette, in blokjes
  • 1 aubergine in blokjes
  • 250g champignons, in plakken
  • 1 blik gepelde tomaten (400g)
  • Zout en versgemalen peper
  • 1 el gedroogde oreganoe
  • Klein bosje basilicum, grofgescheurd
  • 2 el boter
  • 2 el bloem
  • 400 ml melk
  • 1 bol mozerella
  • 1 pak lasagne vellen (250g)

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden.


Bekleed een grote bakplaat met bakpapier. Spreid de pompoen erover uit in een enkele laag. Besprenkel met 2 theelepels olijfolie, peper en zout. Bak de pompoen 25 minuten of tot ze mooi gaar is. Zet opzij.


Verhit de resterende olie in een zware pan op matig hoog vuur. Bak de ui, knoflook, paprika, courgette, aubergine en champignons al omscheppend in 10 minuten gaar.


Roer de tomatensaus en de kruiden erdoor en breng de saus opnieuw aan de kook. Draai dan het vuur lager en laat de saus 15 minuten zachtjes, onder af en toe roeren, garen en inkoken. Breng op smaak met zout en peper.


Smelt intussen de boter in een steelpan op matig vuur. Voeg bloem toe en laat 1 minuut al roerend uitbakken. Voeg geleidelijk de melk toe. Blijf roeren tot alle klontjes weg zijn en de saus glad is. Roer de helft van de kaas erdoor. Zet opzij.


Vet een ovenschaal in. Schep een lepel groentesaus over de bodem, bedek met geroosterde pompoen en vervolgens met een laag lasagne vellen. Herhaal tot alles op is. Schep de kaassaus over de bovenkant van de lasagne en verdeel de rest van de mozzarella erover.


Bak de lasagne in 35-40 minuten gaar of tot hij goudbruin is. Laat 10-15 minuten staan en serveer.

Recent Posts

Laat een bericht achter

0