Vega stoofpotje met linzen en pompoen

 In Bleekselderij, Linzen, Recepten, Tomaat

Dit heb je nodig:

  • 300-350 gram gedroogde linzen
  • 500 gram pompoenblokjes (een kleine pompoen)
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 aubergine
  • 2 stengels bleekselderij
  • handvol cherrytomaatjes
  • platte peterselie
  • 2 kleine blikjes tomatenpuree
  • 1 blokje groentebouillon
  • peper en zout

Zo maak je het klaar:

Spoel de linzen schoon en kook ze volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Meestal duurt dat ongeveer een half uurtje. Je kunt ze ook vooraf weken in een kom met water, dan zijn ze iets eerder gaar. Snijd ondertussen de uien in ringen en de pompoen en aubergine in blokjes.


Pompoen met schil geeft een lekkere ‘bite’. Maar je kan de schil ook verwijderen.  Neem een gietijzeren braadpan of een andere pan met een wat dikkere bodem die geschikt is om in te stoven.


Zet de pan op middelhoog vuur, doe er een scheutje olijfolie in en doe de uienringen in de pan. Hak de knoflookteentjes fijn en snijd de bleekselderij in stukjes. Deze kunnen samen met de pompoen- en aubergine blokjes bij de uien.


Bak gedurende een paar minuten op middelhoog vuur en zet het vuur dan iets lager. Schep de inhoud af en toe om en laat het een kwartiertje zachtjes bakken zodat de pompoen zacht wordt en de aubergine verkleurt.


Nu kunnen de linzen erbij.

Voeg de tomatenpuree toe en schep alles goed door elkaar. Bak dit kort mee en voeg 2 glazen water en het bouillonblokje toe. Breng op smaak met peper en zout . Eventueel kun je nog wat extra specerijen toevoegen zoals paprikapoeder, kerrie of een snufje komijnzaad, net wat je lekker vindt.


Doe de deksel op de pan en laat het gerecht nog zeker een kwartiertje stoven op een lage stand. Voeg de laatste vijf minuten een handvol cherrytomaatjes toe die je gehalveerd hebt. Op het laatst snij je een half bosje platte peterselie fijn dat je nog door de linzen roert.

Heerlijk met een snee grof gesneden brood!

Recent Posts

Laat een bericht achter

0