Vega lasagne met knolselderij en pompoen

 In Knolselderij, Postelein, Recepten, Spinazie, Tomaat

Dit heb je nodig:

  • 1 kg trostomaten
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 150g spinazie
  • 200g champignons
  • 50 gr tomatenpuree
  • 2 tl basilicum
  • peper en zout, olijfolie
  • 400 gram knolselderij
  • 400 gram pompoen
  • 150 gr Parmezaanse kaas

Zo maak je het klaar:

Spoel de tomaten eerst even af met water. Voor het ontvellen: maak met een mes een kruisje aan de onderkant van de tomaten en dompel ze onder kokend heet water. Spoel ze vervolgens goed af in ijskoud water. Zo garen ze niet door en laat de schil nog makkelijker los.


Snij tomaten daarna in vieren, snipper de ui en pers de knoflook. Verhit 1 el olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook. Bak de gesneden champignons kort mee. Voeg daarna de tomaten toe en laat dit 10 minuten pruttelen en zacht worden.


Voeg vervolgens de tomatenpuree toe, peper en zout en basilicum . Laat dit nog 20 minuten zacht doorkoken en hij is klaar als het een goede saus is geworden. Verwarm oven voor op 180 graden. Schil in de tussentijd de knolselderij in dunne plakken a 3 mm dik. Was de pompoen, verwijder de pitten en snij de pompoen ook in dunne plakken (halve maantjes),  De pompoen en de knolselderij worden namelijk de lasagne bladeren.


Pak een ovenschaal en beleg hem als volgt: Eerst de helft van de knolselderij in de schaal, dan ¼ saus, gebakken champignons en een laag spinazieblaadjes. Hierna de helft van de pompoen dan weer ¼ saus, rest van de knolselderij, ¼ saus, rest van de pompoen en dan weer ¼ saus.


Leg de kaas er bovenop en voeg eventueel wat zout en peper toe. Strooi er vervolgens wat basilicum overheen. De schaal mag nu voor 45 minuten in de oven. De lasagne is klaar om te eten als de kaas goed knapperig is geworden en de knolselderij en pompoen gaar en zacht zijn.

Recent Posts

Laat een bericht achter

0