fbpx

Toscaanse tomatensoep met pesto

 In Tomaat, Wortel

Dit heb je nodig:

  • 4 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepel tomatenpuree
  • 2 sjalotjes of 1 ui gesnipperd
  • 3 worteltjes of een stukje winter wortel in stukjes
  • 1 teentje knoflook gehakt
  • 1 eetlepel verse rozemarijn of 1 theel. gedroogd
  • 750 gram pomodoritomaten in stukken
  • 1 liter vleesbouillon (van tablet)
  • zout en versgemalen peper
  • 2 eetlepel balsamicoazijn
  • 100 gram rauwe ham in reepjes
  • 2 eetlepel pesto

Zo maak je het:

Lekker met crostini. Bestrijk plakjes stokbrood of ciabatta met olijfolie, gemengd met geperste knoflook, en rooster ze onder een hete ovengrill


Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de tomatenpuree 2 minuten. Voeg de sjalotjes, worteltjes en knoflook toe en bak zachtjes 3 minuten. Schep de rozemarijn en tomaten erdoor en bak ze 3 minuten mee.


Schep de rozemarijn en tomaten erdoor en bak ze 3 minuten mee. Giet de bouillon erbij en kook zachtjes met deksel 15 minuten.


Breng de soep op smaak met zout en peper en roer de balsamicoazijn erdoor. Pureer de soep en serveer deze in warme borden. Verdeel de ham over de soep en schep er een lepeltje pesto op

 

www.smulweb.nl

Recent Posts

Laat een bericht achter

0