Tomaat-rode paprikasoep

 In Knoflook, Paprika, Tomaat, Uien

Dit heb je nodig:

  • 3 rode paprika’s, gehalveerd, zaadlijsten verwijderd
  • 2 grote rode uien, in parten
  • 1 kg tomaatjes, gehalveerd
  • 6 tenen knoflook, ongepeld
  • olijfolie
  • blaadjes van 1 bosje tijm
  • 250–500 ml hete groentebouillon of heet water
  • stokbrood, voor erbij
  • boter, voor erbij

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 º


Leg de paprika’s, uien, tomaten en knoflook met het vel omhoog in één laag in een braadslee, dicht tegen elkaar. Besprenkel flink met olijfolie, bestrooi met tijm, zout en peper en bak 25–30 minuten. Laat een paar minuten afkoelen.


Ontvel de paprika’s en tomaten, pel de knoflook en pureer alles in de keukenmachine glad.


Schep de puree in een steelpan en voeg bouillon of water toe tot de soep de gewenste dikte heeft. Voeg zout en grof gemalen zwarte peper naar smaak toe.


Verhit de soep op laag vuur en dien op in kommen. Besprenkel met olijfolie en geef er stokbrood met boter bij.

 

Bron: www.jamiemagazine.nl

Recent Posts

Laat een bericht achter

0