fbpx

Tian met biet, pompoen en pastinaak

 In Bieten, Pastinaak, Pompoen

Dit heb je nodig:

  • 1 flespompoen
  • 2 dikke pastinaken
  • 2 rode bieten
  • Zout en peper
  • 5 el olijfolie
  • 4 takjes munt
  • 2 takjes oregano
  • 3 el dukkah (arabisch noten-specerijenmengsel)
  • Mandoline

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor (electrisch 200 gr/hete lucht 175 gr).


Was de pompoen, snijd hem in vieren en verwijder de pitten. Schil de pastinaken en de bieten. Schaaf de groenten met behulp van een mandoline in schijfjes van a. 3 mm. dikte. De bieten als laatste want anders wordt alles rood.


Bestrooi de schijfjes met zout en peper en besprenkel met de olijfolie. Verdeel de schijfjes afwisselend en rechtop naast elkaar in een ronde ovenschaal (26 cm doorsnee). Bak de tian in 40-50 minuten gaar in de oven.


Was ondertussen de munt en de oregano en pluk de blaadjes van de takjes. Hak de kruiden fijn en meng ze met de dukkah. Neem de tian uit de oven en breng op smaak met zout en peper.


Strooi vlak voor het serveren de dukkahmix overheen.

 

Bron: Foodies december 2017

Recent Posts

Laat een bericht achter

0