fbpx

Thaise quinoa salade

 In Geen categorie, Komkommer, Salade

Dit heb je nodig:

  • 120 g quinoa
  • 1 paprika
  • 50 g peen, julienne (in reepjes gesneden)
  • 180 g tofu, roerbakreepjes (of spekblokjes/kipreepjes of zalm)
  • handje cashewnoten
  • 1/2 komkommer
  • verse koriander

Dressing:

  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 1 rode peper
  • 1 limoen (sap)
  • 1 eetlepel honing
  • snuf gemberpoeder (of vers geraspte gember)

Zo maak je het:

Kook de quinoa, 1 deel quinoa op 2 delen water (zorg dat je kookpan groot genoeg is want de quinoa neemt tijdens het koken ongeveer 3 keer in volume toe) . Zet de pan op een hoog vuur zodat het water snel aan de kook is.


Wanneer het water kookt doe je de deksel op de pan en zet je het vuur zo laag dat het water nog net blijft koken. Laat het geheel 10 minuten koken.


Zet na 10 minuten het vuur uit en laat de quinoa nog 10 a 15 minuten in de afgesloten pan staan. Zo kan het nagaren en wordt al het vocht opgenomen.


Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Snijd de paprika en de komkommer in reepjes en plakjes. Giet de quinoa af en roer de dressing er door. Meng de gekruide quinoa met de paprikareepjes, peen julienne, komkommer en grof gehakte koriander.


Bak de tofu nog even in de pan en voeg dan toe aan de quinoa salade samen met wat grof gehakte cashewnoten.


Kun je geen kant en klare tofu roerbakreepjes vinden? Laat een stuk tofu dan goed uitlekken en dep  hem goed droog. Snijf de blokjes en marineer eventueel met een beetje ketjap en bak aan in een pan.

Recent Posts

Laat een bericht achter

0