Tartiflette van Yvette

 In Aardappel, Venkel

Dit heb je nodig:

  • 8 middelgrote vastkokende aardappels, geschild
  • 3 uien, gepeld
  • 1 venkel
  • Roomboter om mee in te vetten
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • 2 eetl. verse tijmblaadjes
  • 250g compté of gruyere, geraspt
  • 150g wat geblancheerde wilde spinazie
  • Ca 300 ml slagroom
  • 1 snuf paprikapoeder

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor tot 180 gr. Snjd de aardappels zo dun als u kunt. Doe dit bv op een schaaf of met een mandoline. Doe dit ook met de uien en de venkel.

 

Vet een ovenschaal in met de roomboter. Maak laagjes: begin met aardappel, dan ui, venkel, zout en peper, tijm ,wat comté, wat spinazie. Ga door tot alles op is. Bewaar wat kaas voor de bovenkant. Probeer te eindigen met een laag aardappel. Breng de slagroom op smaak met zout en peper. Giet hem over de schaal uit en bestrooi alles met de overgehouden kaas, wat extra tijmblaadjes en paprikapoeder. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet hem op een bakplaat tegen het eventuele lekken.

 

Bak de tartiflette 20 minuten in de warme oven. Verwijder de aluminiumfolie en bak hem nog 15 minuten tot hij mooi bruin is en gaar.

 

Tip:

Vervang de spinazie door:

  • 350g kabeljauw in blokjes
  • Verse zalm
  • Gerookte forel
  • Blokjes gerookte kip
  • 2 handvol gepelde Hollandse garnalen
  • Plukjes confit de canard
  • Reepjes geblancheerde groene kool
  • Gegrilde dikke plakken radicchio

 

Bron: Yvette van Boven

Recent Posts

Laat een bericht achter

0