fbpx

Tarte tatin met tomaten

 In Tomaat

Dit heb je nodig:

  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 eetlepel suiker
  • 1/2 theelepel tijmblaadjes
  • 20 tot 24 kleine trostomaatjes of kerstomaatjes
  • 1 grote plak bladerdeeg uit de diepvries
  • 100 gram buffelmozzarella
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 C of gasovenstand 6.

Verhit de azijn, suiker en tijm in een koekenpan met anti aanbaklaag op matig vuur en roer daarbij tot de suiker is opgelost. Doe de hele tomaatjes in de pan  en hussel ze een paar minuten door het zoete siroopje, zodat ze allemaal een laagje krijgen. Zet de pan van het vuur en laat de tomaatjes volledig afkoelen in de pan.

Vet de binnenrand van een taartvorm met een doorsnede van 20 cm  in. Leg er de tomaatjes in en besprenkel ze met het kookvocht.

Leg de plak bladerdeeg over de tomaten en stop het deeg aan de rand een beetje in. Zet de vorm 20 tot 25 minuten in de over, of tot het deeg opgebold en goudbruin is. Leg een taartschaal omgekeerd op de taartvorm en keer schaal en vorm in een beweging om, zodat de taart op de schaal terechtkomt met de tomaatjes boven. Scheur de buffelmozzarella in stukjes en strooi die over de taart. Sprenkel er nog een beetje extra vierge over.

Recent Posts

Laat een bericht achter

0