Tante Carmen soep

 In Aardappel, Bonen, Courgette, Prei, Sperziebonen, Tomaat

Dit heb je nodig:

  • 1 ui
  • 4 tomaten
  • 250g sperziebonen
  • 1 courgette
  • 2 à 3 aardappelen
  • 1 grote of 2 kleine preitjes
  • bleekselderij
  • 125g gekookte bruine bonen
  • 4 blokjes groentebouillon
  • Bosje verse basilicum
  • Zout en peper
  • 3 teentjes knoflook
  • Olijfolie

Zo maak je het:

Wel de gedroogde bonen één nacht en kook ze vervolgens gaar (af en toe proeven of  gaar zijn. Heb je hier geen tijd voor dan kun je natuurlijk een potje of een blikje bruine bonen pakken.


Snijd de ui in plakjes, de tomaat in stukjes, was de sperziebonen en snijd ze in stukjes, schil de aardappel en snijd ze in blokjes. Snij de prei in kleine ringetjes en hak de bleekselderij. Snijd ook de courgette in blokjes.


Fruit de ui in olijfolie. Doe er 2 liter water op en doe er de blokjes bouillon bij. Breng aan de kook en voeg de sperziebonen, courgette, de aardappel, de prei, tomaten  en de selderij toe. Laat 20 minuten zachtjes koken. Voeg er aan het einde van de kooktijd de bruine bonen bij (want die zijn al gaar)


Hak de baslicum fijn. Knijp de knoflook uit in 4 eetlepels olijfolie en roer de basilicum erdoor heen.


Haal de pan soep van het vuur als de aardappels goed gaar zijn. Roer dan pas de olijfolie met knoflook en basilicum door de soep.

 

Bron: de dunne vegetarier.

Recent Posts

Laat een bericht achter

0