Surinaamse roti met of zonder kip

 In Aardappel, Sperziebonen, Tomaat

Dit heb je nodig:

  • 1-2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 300g sperziebonen
  • 1 kg vastkokende aardappelen (ongeschild)
  • 1 el zonnebloemolie, olijfolie
  • 1 el garam masala (of kerrie)
  • ½ tl kurkuma
  • 2 tl tomatenpuree
  • 1-2 kopjes water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2-3 rotiplaten of wraps
  • Surinaamse sambal of Surinaamse piccalilly

Optioneel:

  • 300g kipfilet
  • 1-2 kopjes gesneden witte kool of pompoen

Zo maak je het:

Snij de knoflook en de ui fijn. Maak de sperziebonen schoon en snij in stukken. Schil de aardappelen en snij in kwarten of helften. Snijd eventueel de kipfilet in mooie blokjes.


Verwarm 1 el olie in een diepe koekenpan. Fruit de knoflook en ui op een matig vuurtje glazig. Wie kipfilet gebruikt, doet deze nu in de pan. Voeg de garam masala, kurkuma en tomatenpuree toe. Wacht met het toevoegen van de groenten en de aardappels tot de kip  lichtbruin gebakken is. Schep om.


In de vegetarische versie voeg, na de garam masala, kurkuma en tomatenpuree meteen de groenten en de aardappelen toe. Goed omscheppen.


Voeg dan 1-2 kopjes water toe, zodat alles een klein beetje onder water staat. Verkruimel 1 bouillonblokje over het gerecht. Goed omscheppen en op matig vuur laten stoven.


Voeg gaandeweg steeds wat water toe totdat de gewenste sausdikte is bereikt en de groenten en aardappels gaar zijn.

Recent Posts

Laat een bericht achter

0