Supergroene salade

 In Boerenkool, Komkommer, Kool, Munt, Salade, Sperziebonen

Dit heb je nodig:

  • 2 boerenkoolbladeren
  • 2 palmkoolbladeren
  • 3 eetl. olijfolie
  • Handje sperziebonen in stukken (beetgaar)
  • ½ middelgrote komkommer in plakjes
  • 2 takjes munt, fijngesneden
  • 1 handje vers gedopte erwten (beetgaar)
  • 30g pijnboompitten geroosterd
  • Sap van 2 limoenen
  • Zout en peper

Zo maak je het:

Ris de boeren- en palmkoolbladeren van hun stengels en snijd ze in dunne linten. Doe ze in een schaal en wrijf ze in met 1 eetlepel olijfolie. Laat een paar minuten staan.


Meng de sperziebonen, komkommer en munt door de boerenkool en strooi de erwtjes en pompoenpitten erover.
Breng op smaak met het limoensap en maak het af met wat peper en zout.

Recent Posts

Laat een bericht achter

0