fbpx

Supergroene pasta

 In Cavalo nero, Knoflook

Dit heb je nodig:

  • 400 g spaghetti
  • 8 tenen knoflook
  • 400g cavalo nero
  • 60g parmezaan
  • 60g ricotta

Zo maak je het:

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking ingezouten kokend water.


Pel intussen de tenen knoflook, verwijder de steeltje van de cavalo nero en kool de cavalo nero en de knoflook 5 minuten met de pasta mee. Doe 1 ½ eetl extra vergine olijfolie in een blender en rasp de parmezaan erbij.


Schep de hete cavalo nero en knoflook met een keukentang in de blender en laat de keukenmachine een paar minuten draaien tot je een superfijn mengsel hebt. Proef en breng de saus op smaak met zeezout en zwarte peper.


Giet de pasta af en vang daarbij een kopje van het kookwater op. Kieper de spaghetti terug in de pan, hussel de felgroene saus erdoor, giet er zo nodig een scheutje van het kookwater bij en verdeel de pasta over de borden.


Schep er kloddertjes ricotta op, sprenkel er een beetje extra vergine olijfolie over en ga meteen aan tafel.

 

Bron: Jamie Oliver

Recent Posts

Laat een bericht achter

0